20 Ekim 2013 Pazar

ATATÜRK VE KAYIP KITA MU

Her şey 1930' lu yılların başında Atatürk'ün ileri sürdüğü "Türk Tarih Tezi" ile başlamıştı. Atatürk 1932 yılından sonra Türk Tarih Tezi'nin kayıp parçasının peşine düşmüştü. Türklerin Orta Asya'dan önceki ilk yurtlarını arıyordu. Bu amaçla 1932 yılında Kayıp Kıta Mu ve Mayalara ilgisi olan Tahsin Bey'i Meksika Büyükelçiliği'ne atadı. Tahsin Bey'in gizli görevi Türklerle eski Amerika halkları arasındaki ilişkiyi araştırmaktı. 

Tahsin Bey yaptığı çalışmalar ve araştırmalar sonucunda şaşırtıcı gerçeklerle karşılaştı. Türkler MÖ 12000' lerde bir doğal afet sonucu Pasifik okyanusuna gömülen Kayıp Kıta Mu'dan Orta Asya'ya göçmüşlerdi....


Araştırmacı yazar Sinan MEYDAN'ın yazdığı ve belgelerle desteklenen bu kitapta Türklerin Orta Asyadan önce yaşamış olabilecekleri Kayıp Kıta MU ve Türkler arasındaki bağlantılar, daha önce bu konuda yapılan çalışma ve araştırmalar, Mustafa Kemal Atatürk'ün bu konuya olan yakın ilgisi ve çok daha fazlası anlatılıyor.

İşte bu kitap Atatürk'ün hiç bilinmeyen bir özelliğini ilk kez tüm boyutlarıyla ortaya çıkarmakta ve Atatürk'ün ömrünün son yıllarındaki büyük arayışına ışık tutmaktadır.

Bu kitapta okuyacaklarınıza hem çok şaşıracak, hem çok düşünecek, hem de büyük Atatürk'e bir kez daha hayran kalacaksınız...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder